Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK
Huisartsengroepspraktijk Rijssen is geopend op:
maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u
Telefoonnummer:
0548-512115
Telefoonnummer: 0548-512115
Geopend op: maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u

Reizigersadvisering

Reizigersadvisering

Reizigersadvisering is maatwerk. Personen die naar diverse bestemmingen reizen ontvangen verschillende adviezen en vaccinaties welke afhankelijk zijn van hun gezondheidstoestand, leeftijd en eventuele activiteiten ter plaatse.

Wijs en gezond op reis

Gaat u op vakantie, op zakenreis of op familiebezoek?
Dan kunt u gebruik maken van onze deskundigheid op het gebied van reizigersadvisering, want onze praktijk heeft daar een landelijke erkenning voor: huisarts dhr M.C. van de Graaf en de praktijkassistentes E. Smalbrugge en L. van den Noort zijn daarvoor gecertificeerd (zie www.lcr.nl). Zij kunnen voor u een advies op maat maken: De vaccinaties en malariapillen die u als reiziger nodig heeft zijn namelijk afhankelijk van de risico’s op uw specifieke reisbestemming, uw gezondheidstoestand en de omstandigheden waaronder u gaat reizen. Ook hebben vaccinaties en anti-malariapillen bijwerkingen en geven bovendien in veel gevallen geen volledige bescherming. Wij maken samen met u dus op basis van actuele kennis en informatie een afweging en adviseren u vervolgens welke maatregelen voor of tijdens uw reis zinvol zijn.

Wij adviseren u om tenminste 4-6 weken voor uw vertrek een afspraak voor de reizigersadvisering te maken. Dit in verband met de tijd die bijvoorbeeld een vaccinatie nodig heeft om werkzaam te worden.  Mocht u ‘last minute’ op reis gaan, dan kunnen wij samen met u bepalen welke adviezen en maatregelen alsnog mogelijk en zinvol zijn.

Werkwijze

  • U downloadt het ‘Intakeformulier Reizigersadvies’, vult deze zo volledig in en mailt deze naar de praktijk (info@huisartsengroepspraktijk.nl) of geeft deze af aan de balie (voor elk familielid één!). 
  • Nadat wij uw formulier hebben ontvangen beoordelen we eerst uw ingevulde formulier volgens de landelijke richtlijnen voor reizigersadvisering (LCR).
  • Vervolgens nemen wij contact met u op voor het maken van afspraken.  
  • Op ons reizigersspreekuur bespreken wij met u onze adviezen en geven evt. gelijk de eerste vaccinaties.
  • Bent u reeds in bezit van een internationaal inentingsbewijs?
    Neem deze dan mee naar de afspraak.

Tarieven

Reizigersadvies incl. recept voor vaccin of medicatie € 19,00  
Reizigersadvies incl. recept voor meereizend kind (<16jr) €  9,50
Malariarecept zonder reizigersadvies       €  4,75
Voorgeschreven vaccin(s) of medicatie in rekening gebracht door apotheek
Vaccinatieconsult     €  9,50
Vaccinatieboekje  €  3,00

---als gezin betaalt u per bezoek maximaal 4x de geldende tarieven---

De genoemde bedragen zijn incl. BTW en betaalt u contant of per rekening. De totale kosten voor reisadvisering, de vaccinatieconsulten en de medicatie van de apotheek kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar: afhankelijk van uw verzekeringspakket worden de kosten door uw verzekeraar geheel, gedeeltelijk of niet vergoed.

Patiëntomgeving

Contact

Spoednummer 0548-516633
 

Huisartsengroepspraktijk Rijssen

Molenstraat 9-A
7462 TK Rijssen
Telefoon:
0548-512115
Receptenlijn:
0548-545769
Fax:
0548-540290
KvK:
08206961
Buiten kantooruren: 088-5880588
www.huisartsengroepspraktijk.nl
Routebeschrijving >